Neděle, 28 dubna, 2024
123jobs

Proč by vás měla zajímat kyberbezpečnost u půjčky online?

V dnešní době již téměř každá nebankovní společnost poskytuje online sjednání půjček. Online půjčka s sebou totiž přináší spoustu výhod. Je mnohem rychlejší, vyhnete se zbytečnému přehrabování v hromadách papírů, a navíc vše můžete vyřídit z pohodlí vašeho domova. Každý ale ví, že internet není zcela bezpečné prostředí. Pokud plánujete žádat o úvěr online, jedná se skutečně o bezpečný krok, nebo je riziko příliš vysoké?

Zvažte výhody i nevýhody

Největší výhodou, kterou půjčka online nabízí, je bezpochyby její rychlost. Můžete o ni zažádat kdykoliv a odkudkoliv. Stačí u sebe mít jeden či dva doklady totožnosti, počítač nebo mobilní telefon s připojením k internetu a v některých případech budete potřebovat také bankovní účet. Schválení půjčky probíhá několik minut (záleží na výši žádané částky) a peníze můžete mít na účtu ještě ten samý den.

Na druhou stranu existují takové produkty, které získá i klient s nějakým tím vroubkem ve své úvěrové historii. Na nebankovní společnosti se tak obracejí lidé, kterým banky nedokáží vyhovět. Nebankovky totiž spoléhají na méně striktní prokázání příjmů a schopnosti splácet. Je proto na vaší zodpovědnosti, abyste zvážili, zda úvěr zvládnete splácet.

Vše si raději důkladně propočítejte, než ke svým výdajům přidáte další závazky. Některé nebankovní společnosti nabízejí bezplatnou konzultaci s odborníkem po telefonu. Té určitě využijte, protože se tak můžete vyhnout hrozící spirále úvěrů a dluhů, do které byste se mohli dostat, pokud něčemu ve smlouvě neporozumíte.

Jaká opatření provést pro zvýšení bezpečnosti?

Ať už plánujete žádat o půjčku osobně v kamenné pobočce, nebo přes internet, poskytovatel vás vyzve k odsouhlasení dokumentu, který obsahuje informace o smluvních podmínkách. Vzhledem k tomu, že je kyberbezpečnost velmi důležitý aspekt pro každý úvěr schválený online, musí mít každý poskytovatel úvěrů své stránky pojištěné proti kybernetickým útokům a jiným únikům soukromých informací. 

Půjčky online tedy nejsou zdaleka tak nebezpečné, jako by se mohlo zdát. Pokud však nechcete, aby vaše osobní informace unikly do světa, musíte zůstat obezřetní. Opatrnost je vždy na místě. Nezdá se vám něco na stránce konkrétní instituce nabízející úvěrové služby online? V tom případě raději nevyplňujte žádné soukromé informace a poohlédněte se raději po jiném věřiteli. 

Další články autora

Komentář

Reklama

PR článek