Pátek, 26 dubna, 2024
123jobs

Zajišťovny očekávají zvýšení cen pro škody způsobené katastrofami

Zajišťovna Hannover Rück vzhledem k záplavy v Evropě a hurikán Ida v USA počítá se zvyšováním cen pro škody způsobené přírodními událostmi. Jen tak dokáží zajišťovny poskytovat spolehlivé krytí rizik ve stále náročnějších podmínkách. Šéf představenstva Jean-Jacques Henchoz při nadcházejícím prodloužení smluv s pojišťovnami, jak Allianz či Axa, počítá se zvýšením cen zejména v dotčených regionech.

Hannover Rück odhaduje, že škody ze záplav v Německu a sousedních zemích mohou pojišťovací branži stát minimálně 7,5 miliardy eur. Henchoz proto předpokládá výrazné úpravy pojišťovacích a zajišťovacích podmínek. Vzhledem k rostoucímu počtu kybernetických útoků zajišťovna počítá is úpravou cen v oblasti pojištění proti kybernetickým hrozbám.

Zajišťovny snižují rizika pojišťoven, například pro případ velkých katastrof a škod. Podle agentury DPA zjednodušeně řečeno, zajišťovny zajišťují pojištění pro pojišťovny.

Důvodem pro tyto prognózy je nadcházející tradiční setkání představitelů zajišťoven v Monte Carlu, které se pro pandemii již podruhé bude konat online.

Další články autora

Komentář

Reklama

PR článek