Sobota, 20 dubna, 2024
123jobs

Pomalé obnovování produkce ropy v USA podpořilo ceny komodit

Ceny ropy pokračovaly v pondělí v růstu, přičemž směřují k nejvyšší uzávěrce za šest týdnů. Trhy tak reagovaly na pokračující problémy v obnovování těžby v USA po hurikánu Ida, k čemuž se přidali obavy z tropické bouře Nicholas, která směřuje k Texasu. Ten patří mezi klíčové státy v oblasti produkce ropy.

Komplikace s obnovováním produkce ve Spojených státech tak překonaly i méně příznivé zprávy Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC). Ta zhoršila odhad globální poptávky po ropě v posledním čtvrtletí tohoto roku, přičemž jako důvod uvedla růst počtu infikovaných novým koronavirus, zejména jeho variantou delta.

Cena severomořské ropné směsi Brent s dodávkou v listopadu dosáhla do 20.22 h SELČ 73,45 USD (62,35 eura) za barel. Ve srovnání s předchozí uzávěrkou to znamená růst o 53 centů.

Cena americké lehké ropy WTI s říjnovým kontraktem dosáhla 70,42 USD za barel. Oproti předchozí uzávěrce to představuje růst o 70 centů. V obou případech tak ceny směřují k nejvyšší uzávěrce za zhruba šest týdnů. V případě ceny Brent by to byla nejvyšší cena na závěr obchodování od začátku srpna a v případě WTI od konce července.

Další články autora

Komentář

Reklama

PR článek